• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Міський семінар-практикум класних керівників 5-8 класів

Міський семінар-практикум класних керівників 5-8 класів

2019-05-16

11 травня у ліцеї №1 відбувся семінар-практикум, на який були запрошені класні керівники 5-8 класів закладів освіти нашого міста, представники управління освіти і науки, ІМЦ та батьки. Співпраця вчителя і батьків – це ключ до успішного навчання і виховання дітей. Саме тому було обрано тему зустрічі «Співпраця класного керівника, учнів і батьків - запорука успішного виховання підростаючого покоління».

На початку зустрічі перед присутніми виступив директор ліцею Ю.А. Рошка та методист ІМЦ Бондарчук С.А. Заступник директора ліцею з виховної роботи Ломова В.В. презентувала гостям різні напрямки позакласної роботи ліцею та здобутки учнів та колег.

Молоді, ініціативні, творчі класні керівники Лавринович Ю.С., кл. керівник 5-В класу та Добрянська О.М., кл. керівник 8-А класу познайомили педагогів із своїми колективами.

Юлія Сергіївна працює з керівником 5-В лише з початку навчального року, вона постійно контактує з батьками своїх учнів, бо вважає їх своїми напарниками у справі розвитку, навчання і виховання дітей. Саме тісна співпраця з батьками та любов до учнів дає свої позитивні результати. Як вчителю налагодити комунікацію з батьками, і як зробити так, щоб вони приходили у школу не примусово, а за власним бажанням – про це та на багато інших питань Юлія Сергіївна та Оксана Миколаївна дали відповіді.

Цікаво та невимушено відбулося засідання школи батьківства, на якому обговорювалася тема: «Роль сім'ї у вихованні підлітка». Всі учасники заходу мали можливість поділитися власним досвідом. Добрянська О.М. спільно з учнями підготувала чудову святкову програму «Ми дякуємо Богу за маму», на яку запросили освітян міста. Учні демонстрували мамам та гостям свої таланти. І родзинкою свята був відеоролик «Мама, я тебе люблю…», який вразив всіх присутніх, та святковий торт.

Нині ми маємо цілий арсенал методів і прийомів проведення тренінгів, семінарів, зборів, свят. Колеги, обирайте той, що що найкраще задовольнить потреби батьків і дітей, робіть те, що любите, любіть те, що робите, любіть дітей.

В.В. Ломова

Кiлькiсть переглядiв: 384

Коментарi