• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Англійська – це круто! Ліцеїстів Новограда-Волинського підтримали волонтери з Індії, Грузії, Канади

Англійська – це круто! Ліцеїстів Новограда-Волинського підтримали волонтери з Індії, Грузії, Канади

2022-05-20

Англійська – це круто! Ліцеїстів Новограда-Волинського підтримали волонтери з Індії, Грузії, Канади

Під час війни українська освіта відчуває дієву підтримку освітян усього цивілізованого світу. Відомі онлайн платформи безкоштовно відкривають для українців свої курси, продовжують працювати різноманітні освітні проєкти і програми, країни світу допомагають з навчанням і адаптацією українським дітям, що виїхали за кордон.
В квітні 2022 року в рамках проєкту «GoCamp» до міжнародної освітньої програми «Creative Camp: МИ З УКРАЇНИ!» приєдналися вчителі кафедри іноземних мов Новоград-Волинського Ліцею №1 ім. Лесі Українки.
В рамках програми ліцеїсти 4-11 класів мали можливість спілкуватися з кожним з трьох волонтерів програми в режимі онлайн відеозустрічей на платформі ZOOM. Кожного тижня проводилося дев’ять зустрічей. Учні, що перебувають за межами України також брали участь у зустрічах.
Волонтери, що приєдналися до ліцеїстів в рамках програми «Creative Camp: МИ З УКРАЇНИ!»:
— Razouleu Caroline Sorunuo (Індія)
— Nino Dabrundashvili (Грузія)
— Tessa Yin (Канада)
Програма тривала три тижні і викликала живий інтерес ліцеїстів, на кожну зустріч збиралися десятки учнів. Організацію зустрічей та їх супроводження забезпечували вчителі англійської мови Ліцею: Савчук Тетяна Анатоліївна, Андрійчук Лідія Михайлівна, Колесник Олеся Василівна, Кононенко Ганна Дмитрівна, Комов Микола Романович, Морозюк Ольга Миколаївна, Коваленко Любов Володимирівна.
Команди спілкувалися на різні теми, обговорювали важливі проблеми та грали в ігри. Відчувалась доброзичливість до українських дітей зі сторони волонтерів, в свою чергу ліцеїсти демонстрували не лише інтерес до традицій різних країн, а і готовність ділитися національною культурою і гордістю за власну країну.
Подібні програми дуже важливі. Діти отримують емоційно-психологічну підтримку, вони реально відчувають необхідність навчання й усвідомлюють важливість вивчення іноземних мов. Якщо знати англійську, то практично в будь-якій країні можна знайти співрозмовників і отримати допомогу. Волонтер з Канади, Tessa Yin зараз живе і працює у США, волонтер з Індії, Razouleu Caroline Sorunuo керує власною бізнес-школою. Коли волонтер з Грузії, Nino Dabrundashvili розказала дітям, що мешкає у Кореї, то отримала безліч нових запитань.
Після завершення програми «Creative Camp: МИ З УКРАЇНИ!» волонтери запропонували продовжити спілкування, тому ці зустрічі тривають і далі. Діти спілкуються все активніше і впевненіше, отримавши шанс перебороти будь-які мовні бар’єри.
Ліцей не вперше бере участь в проєктах GoCamp. Літні мовні табори в Ліцеї об’єднали любителів англійської з числа учнів і вчителів. Завдяки участі в GoCamp Ліцей отримав комп’ютерний клас з локальною мережею і програмним забезпеченням від Міністерства освіти і науки України.
Програма «Creative Camp: МИ З УКРАЇНИ!», до якої приєднався Ліцей під час війни, має дуже велику цінність. Професійну і загальнолюдську. Кожен з нас повинен робити те, що вміє найкраще, і у кожного з нас свій фронт. Навчаючи і розвиваючи майбутні покоління ми робимо свій внесок в Перемогу.
Тетяна Анатоліївна Савчук, зав. кафедри іноземних мов Новоград-Волинського Ліцею №1 ім. Лесі Українки

/Files/images/0_1_2021-2022/zahodi/vishivanki/280698767_307232641600076_8443269187355758591_n.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 165

Коментарi