Мовний табір «Globetrotters»

2016-06-21

У рамках Року англійської мови в Україні Громадська організація GoGlobal долучилась до ініціативи Міністерства освіти і науки України, і разом з компанією Microsoft та партнерами розробила новий формат дитячих пришкільних таборів – таборів з поглибленим вивченням англійської мови. Проект отримав назву «GoCamps». Основним завданням команди проекту є показати дітям, що вивчення мов – це легко і просто, що літній табір може бути веселим, розважальним та яскравим.

Прийом заявок від шкіл на участь у проекті тривав до 18 лютого, і протягом цього часу було отримано 559 анкет з 24-х областей.

Відбір найкращих здійснювало незалежне журі, у складі якого були представники Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні, Міністерства освіти і науки України, компанії Microsoft, Американської торгівельної палати в Україні та команда GoGlobal.

Щодо критеріїв, якими керувались при відборі шкіл, то найпершим була якість виконання творчого завдання. Виконати його можна було у вільній формі, але найбільше було відео, серед яких були справжні шедеври. Це були і презентації шкіл, і зворушливі звернення школярів, і навіть цілі кінофільми. Другим критерієм була повністю заповнена анкета, в якій учасники мали вказати досягнення свого навчального закладу, чи має школа досвід проведення англомовних проектів та заходів, зазначити очікувану кількість дітей у мовному таборі.

За результатами відбору статус та підтримку «GoCamp» отримали 117 шкіл з 20-ти областей України.

Серед переможців відбору - Новоград-Волинський навчально-виховний комплекс «Гімназія імені Лесі Українки – школа I ступеня».

Ми мали всі підстави для того, щоб бути серед учасників проекту, тому що в нас було величезне бажання зробити щось нове та цікаве, підтримку батьків і учнів. Ми зняли фільм про нашу школу, підготували флеш моб, написали мотиваційні листи та щиро запросили іноземних волонтерів до нас у гості.

З 6 по 17 червня у НВК розгорнув свою роботу мовний табір «Globetrotters» у рамках проекту «GO GLOBAL». Наша школа стала однією з шести навчальних закладів області, що потрапили до програми GoСamps-GoGlobal.

Мовний табір GoCamp зосереджений на вивченні англійської мови через спілкування та ігри. Основним завданням проекту є показати дітям, що вивчення мов — це легко і просто, а літній табір може бути веселим та яскравим. Начальник табору Савчук Т.А., вчитель англійської мови НВК, пройшла попередню підготовку на тренінгах, організованих громадською організацією GoGlobal спільно з Посольством Сполучених Штатів Америки. Професор Орегонського університету Леслі Опп-Бекмен та запрошений тренер від Посольства США Кевін МакКоуі передали вчителям ефективні методики проведення мовноготабору.

Табір зібрав кращих учнів 5-8 класів, які мали бажання удосконалити рівень вивчення англійської мови. Відбір здійснювався за результатами вивчення англійської і може стати стимулом для покращення свого рівня. Тому не всі бажаючі змогли потрапити до учасників табору.

У таборі вивчати та практикувати англійську мову дітям допомагали вчителі школи, учні десятого класу з поглибленим вивченням англійської та волонтер з США Gagandeep Kaur.Волонтер працювала в таборі разом із вчителями впродовж двох тижнів і мала нагоду ближче познайомитися з дітьми. А для школярів приїзд волонтера - це можливість не лише попрактикувати англійську, але й познайомитись із абсолютно новою людиною, передати через неї українську культуру світові.

/Files/images/0_Tabir/xLgCaF1KGQg.jpg

Ми намагалися якомога більше матеріалу й перетворити навчальний процес на цікаву гру, тому у програму включали вивчення пісень, танці, постановку казок, перегляд відео, розповіді історій, створення проектів, обговорення, ігри на свіжому повітрі та квести. За десять днів ми спробували познайомитись з різними країнами, досліджуючі різні аспекти життя: їжу, одяг, свята, традиції, тваринний світ та основні відомості про країни. Відповідною була й назва табору -- Globetrotters (ті, хто багато подорожує по світу) та назви загоннівSea voyagers, Trippers, Campers, Hitchhikers. Кожен день починався з лінійки та веселої зарядки під енергійну музику. Далі кожен загін мав чотири заняття по 30 хвилин. Після ланчу ми збиралися в актовій залі, щоб продемонструвати свої результати роботи та проводили це у вигляді міні-концерту. Ми пишалися тим, що кожно дня нам було що показати. Незабутніми стали наш похід до річки з цікавими завданнями, зйомкой відео, пошуком місця для селфі та запальними танцями. День, який об’єднав усіх, був присвячений кіно та проведений у формі піратської вечірки з обов’язковим пошуком скарбів. Скриню з солодким призом було знайдено після втомливого квесту з виконанням завдань.

Начальник табору Савчук Т.А

Кiлькiсть переглядiв: 238

Коментарi