• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Новоград-Волинський відділ поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області з початком нового навчального 2016-2017 року, з профілактичною метою звертається до батьків та учнів загальноосвітніх навчальних закладів м. Новоград-Воли

Новоград-Волинський відділ поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області з початком нового навчального 2016-2017 року, з профілактичною метою звертається до батьків та учнів загальноосвітніх навчальних закладів м. Новоград-Воли

2016-09-06

Шановні батьки та діти!

Вітаємо Вас з початком нового навчального 2016-2017 року.

Бажаємо гарних успіхів у навчанні!!!

Просимо Вас батьків відповідально поставитися до виконання тих обов’язків, які на Вас покладені законодавством України щодо виховання, навчання, утримання своїх дітей, піклування про стан їх здоров»я, створення належних умов для проживання, здійснення належного контролю та нагляду за їх поведінкою.

Без належного батьківського виховання та навчання, вчителям важко привити дитині навички належної поведінки за місцем навчання та за межами навчального закладу.

Навички належної поведінки дитині прививаються батьками, сім’єю, родинним оточенням, у якому проживає дитина, формується та вибудовується правильна поведінка дитини у сім»ї до її повноліття.

Навчальний заклад лише підтримує та вносить у необхідних випадках корективи, щодо належної поведінки певної конкретної дитини, якщо ж батьки не приділяють належну увагу вихованню та навчанню дитини, то навчальному закладу важко формувати правильну поведінку дитини у школі, оскільки першочергові негативні навички поведінки вже набуті і дитина не може або не бажає їх змінювати, а це в свою чергу має негативний вплив на колектив, у якому знаходиться дитина.

Також на поведінку дитини впливає оточення, в якому вона знаходиться поза сім’єю, де є приклади незадовільної поведінки з боку інших дітей, що негативно може сказатися на поведінці дитини із задовільною поведінкою, тому що є діти, які легко піддаються чужому впливу, їм цікаво пізнати те, що для них невідоме та незнайоме, вони з подібним не зустрічались у своїх сім’ях, або ж через свій психоемоційний стан не в змозі оцінити правильність чи не правильність поведінки інших дітей в певному конкретному випадку.

Батьки для дітей є найкращим прикладом поведінки, а тому діти говорять:

ü Я навчаюся життю від тебе!

ü Люби мене, щоб і я вміла любити.

ü Почуй мене, щоб я це відчула

ü Не ігноруй

ü Не насміхайся

ü Допомагай

ü Вибачай

ü Розмовляй

ü Не принижуй

ü Довіряй

ü Поважай.

Ось головні принципи виховання та навчання, яких в першу чергу батьки повинні дотримуватись під час виховання та навчання своїх дітей. Діти хочуть належного спілкування з батьками, моральної підтримки та розуміння, щоб батьки цікавилися їхніми перемогами та негараздами, допомагали вирішувати ті внутрішні проблеми, які у них є, але через брак спілкування батьки про них не знають і не розуміють, в чому саме мають допомогти дитині, а тому будучи батьками треба цьому навчатися, або як кажуть «вік живи і вік учись» як виховувати дитину, як на неї впливати, щоб вчасно застерегти дитину від будь-яких протиправних діянь відносно неї, чи щоб вона сама не вчинила правопорушення, вміти налагоджувати належний контакт з дитиною.

Згідно сімейного законодавства України на батьків покладені обов’язки щодо виховання, навчання та утримання своїх дітей до досягнення ними 18-ти річного віку (у разі невиконання цих обов’язків батьки несуть адміністративну відповідальність за ст. 184 КУпАП, а за злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною батьки відповідають за ст. 166 Кримінального кодексу України).

Діти до 14 років не підлягають кримінальній відповідальності.

Кримінальній відповідальності підлягають особи, яким до вчинення злочину виповнилося 16 років, а особи віком від 14 до 16 років можуть бути суб’єктом злочину лише у разі вчинення ними злочинів, що перелічені у ч. 2 ст. 22 Кримінального кодексу України.

До особи, яка у віці від 14 до 18 років вчинила злочин невеликої або середньої тяжкості, а також до особи, котра у період від 11 років до досягнення віку, з якого може наставати кримінальна відповідальність, вчинила кримінальне правопорушення, яке передбачене кримінальним кодексом України можуть застосовуватися примусові заходи виховного характеру.

У разі вчинення неповнолітніми діянь, що містять ознаки злочину, відповідальність за які передбачена Кримінальним кодексом України, якщо вони не досягли віку, з якого настає кримінальна відповідальність, до відповідальності притягуються батьки за ч. 4 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Адміністративній відповідальності підлягають особи, які досягли на момент вчинення адміністративного правопорушення шістнадцятирічного віку.

У разі вчинення неповнолітніми віком від 14 до 16 років правопорушення, відповідальність за яке передбачена Кодексом України про адміністративні правопорушення, відповідальність несуть батьки за ч. 3 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення

В усіх інших випадках вчинення неповнолітніми адміністративних правопорушень до адміністративної відповідальності притягуються батьки за ч. 1 ст. 184 КУпАП.

Неповнолітнім до 16 років забороняється з 22.00 години до 6.00 години ранку перебувати в закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування, на вулицях міста чи району без супроводу батьків. У разі виявлення таких неповнолітніх у закладах дозвілля, громадського харчування чи на вулицях без супроводу хоча б одного з батьків, до відповідальності притягуються батьки за ч. 1 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Зазвичай, діти вчиняють такі адміністративні правопорушення, як: куріння тютюнових виробів у заборонених місцях (ст. 175-1 КУпАП), розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених місцях, або поява у громадських місцях у п’яному вигляді (ст. 178 КУпАП), дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та ніші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян (ст. 173 КУпАП).

Куріння тютюнових виробів, вживання алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива, наркотичних засобів та речовин неповнолітніми завдає великої шкоди розвитку їхнього молодого організму та має юридичні наслідки для таких осіб.

Батьки, належним чином виконуйте обов’язки, передбачені законодавством щодо виховання, навчання, здійснення належного контролю та нагляду за поведінкою своїх дітей, щоб діти не прогулювали безпричинно уроки у школі.

Особливу увагу наголошуємо на недопущенні з боку дітей вчинення ними насильницьких злочинів, тому, що звичайне штовхання, щипання, виривання волосся, защемлення дверима, удар долонею по обличчю призводить до завдання фізичного болю або ж спричинення легких тілесних ушкоджень настає кримінальна відповідальність за ст. 126 КК України (Побої та мордування) та за ст. 126 КК України (Умисне легке тілесне ушкодження).

Кiлькiсть переглядiв: 264

Коментарi